Gregor., Gratulacje i szerokości , przyczepności
CZY MOGĘ ZMIENIOĆ OLEJ NA TAKI...
Zwiń
X
-
CZY MOGĘ ZMIENIOĆ OLEJ NA TAKI...
O olejach napisane tu wiele. właśnie mam zmianę i wywnioskowałem że dla mojego auta najlepszy będzie Mobil 1 0W40. Ale... do tej pory jeżdził głównei na castrol 5W30. Przebieg 173 tys. W Skodzie twierdzą, że to najlepszy wybór. Ja z Waszych wpisów nioskuję, że lepszy będzie właśnie Mobil 0W40. Często jeżdże na krótkie trasy zimą. Podpowedzcie co wybrać. Auto Octavia 1 1,9 TDI (110 KM) 2001 rok chyba bez pompowtryskiwczy. Mam na myśli oczywiście syntetyk.
-
-
dudus733 nie wiem czy zgodzą się ze mną inni forumowicze ale moim zdaniem jeżeli miałeś pełen syntetyk i chcesz go zmienić na inny (też pełen syntetyk) to nie ma znaczenia jakiej on będzie firmy. jeżeli mało jeździsz to możesz się pokusić i zainwestować w coś droższego ale to już twój wybór. ja osobiście jeżdże na mobilu1 5w50 - ale to tylko dlatego że mogę go nabyć w dość mocno atrakcyjnej cenie i już.
takie moje zdanie, czekam na inne opinie, może się czegoś ciekawego dowiem :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dudus733O olejach napisane tu wiele. właśnie mam zmianę i wywnioskowałem że dla mojego auta najlepszy będzie Mobil 1 0W40. Ale... do tej pory jeżdził głównei na castrol 5W30. Przebieg 173 tys. W Skodzie twierdzą, że to najlepszy wybór. Ja z Waszych wpisów nioskuję, że lepszy będzie właśnie Mobil 0W40. Często jeżdże na krótkie trasy zimą. Podpowedzcie co wybrać. Auto Octavia 1 1,9 TDI (110 KM) 2001 rok chyba bez pompowtryskiwczy. Mam na myśli oczywiście syntetyk.
Kieruj się normą do swojego silnika czyli szukaj na opakowaniu normy 505.00.
Ja osobiście z wiadomych względów polecam Motula! :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
W zeszłym tygodniu zmieniłem olej na Mobile 0W40 Turbo Diesel. W porównaniu do Castrol 5W30 zmiana kolosalna na korzyść Mobila. Auto jest cichsze i szybcieł łapie właściwą temperaturę. Tylko w jednym serwisie skody w Radomiu potwierdzili, że ten olej będzie lepszy. Wszędzie upieralisię na Castrola 5W30. Diękuję wszystkim za pomoc w podjeciu właściwej decyzji.
Komentarz
-
Komentarz