CZY MOGĘ ZMIENIOĆ OLEJ NA TAKI...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ponczek
    Classic
    • 2010
    • 2

Gregor., Gratulacje i szerokości , przyczepności
  • dudus733
    Classic
    • 2008
    • 3

O olejach napisane tu wiele. właśnie mam zmianę i wywnioskowałem że dla mojego auta najlepszy będzie Mobil 1 0W40. Ale... do tej pory jeżdził głównei na castrol 5W30. Przebieg 173 tys. W Skodzie twierdzą, że to najlepszy wybór. Ja z Waszych wpisów nioskuję, że lepszy będzie właśnie Mobil 0W40. Często jeżdże na krótkie trasy zimą. Podpowedzcie co wybrać. Auto Octavia 1 1,9 TDI (110 KM) 2001 rok chyba bez pompowtryskiwczy. Mam na myśli oczywiście syntetyk.

Komentarz

• czarny_wwa
      Rider
      • 2008
      • 411
      • Octavia III combi (5E5)
      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

dudus733 nie wiem czy zgodzą się ze mną inni forumowicze ale moim zdaniem jeżeli miałeś pełen syntetyk i chcesz go zmienić na inny (też pełen syntetyk) to nie ma znaczenia jakiej on będzie firmy. jeżeli mało jeździsz to możesz się pokusić i zainwestować w coś droższego ale to już twój wybór. ja osobiście jeżdże na mobilu1 5w50 - ale to tylko dlatego że mogę go nabyć w dość mocno atrakcyjnej cenie i już.
      takie moje zdanie, czekam na inne opinie, może się czegoś ciekawego dowiem :szeroki_usmiech

Komentarz

• Kejup
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 533

dudus733 ja osobiście jeżdżę i polecam MOTUL 8100 X-Cess. Wcześniej jeździłem na Mobilu 0W40 i teraz jestem bardziej zadowolony (Cichsza i bardziej spokojna praca silnika).
        Pozdrawiam!!!
        Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
        Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!

Komentarz

• elemenateur
          Elegance
          • 2007
          • 803

Zamieszczone przez dudus733
          O olejach napisane tu wiele. właśnie mam zmianę i wywnioskowałem że dla mojego auta najlepszy będzie Mobil 1 0W40. Ale... do tej pory jeżdził głównei na castrol 5W30. Przebieg 173 tys. W Skodzie twierdzą, że to najlepszy wybór. Ja z Waszych wpisów nioskuję, że lepszy będzie właśnie Mobil 0W40. Często jeżdże na krótkie trasy zimą. Podpowedzcie co wybrać. Auto Octavia 1 1,9 TDI (110 KM) 2001 rok chyba bez pompowtryskiwczy. Mam na myśli oczywiście syntetyk.

Kieruj się normą do swojego silnika czyli szukaj na opakowaniu normy 505.00.
          Ja osobiście z wiadomych względów polecam Motula! :szeroki_usmiech

Komentarz

• dudus733
            Classic
            • 2008
            • 3

W zeszłym tygodniu zmieniłem olej na Mobile 0W40 Turbo Diesel. W porównaniu do Castrol 5W30 zmiana kolosalna na korzyść Mobila. Auto jest cichsze i szybcieł łapie właściwą temperaturę. Tylko w jednym serwisie skody w Radomiu potwierdzili, że ten olej będzie lepszy. Wszędzie upieralisię na Castrola 5W30. Diękuję wszystkim za pomoc w podjeciu właściwej decyzji.

Komentarz

• niesyg
              Classic
              • 2008
              • 12

nie wiem co widzicie w 0W/40. Masz bardzo dobrze dobrany olej, a szukasz guza.
              Lepkość 0W/40 nie do naszej strefy klimatycznej.
              AMBIENTE 110KM

Komentarz

• TG
                Classic
                • 2008
                • 9

A ja do swojej O1 wleje GM 5W30 za 76 zł 5L.
                8)

Komentarz

Pracuję...